همزمان با ۲۸ جولای روزجهانی مبارزه با بیماری «هیپتایت» یا زردی، سازمان جهانی صحت اعلام کرده که در هر دقیقه در جهان یک تن در نتیجه این بیماری جان میبازد.
به گزاش انصار، سازمان صحی جهان به مناسبت این روز گفته که از میان ۶ نفر یک نفر آنان میدانند که به بیماری هیپتایت دچار شدهاند.
به گفته این سازمان سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن در اثر ابتلا به گونههای هپاتیت میمیرند و این بیماری سبب دو میلیون و ۲۰۰ هزار عفونت جدید در سال نیز، میشود.
در همین حال عبدالولی حقانی معیین عرضه خدمات صحی وزارت صحت طی یک نشستی در کابل که مناسبت روز جهانی مبارزه با هیپتایت برگزار شده بود گفته که سال گذشته ۱۵ هزار واقعه زردی در افغانستان ثبت شده که از این جمله ۱۲هزار هیپایتایتیس بی و ۱۳۰۰ هیپایتایتیس سی بوده اند.
به گفته آقای حقانی درحال حاضر در چارچوب برنامه جلوگیری ایچ ای وی و زردی در ۱۴ ولایت مراکز تشخیص موجود است و در هشت ولایت تداوی میشود و در آینده نزدیک ده مرکز دیگر همچنان فعال خواهد شد.
وی افزوده که وزارت صحت متعهد است که امسال به تمام ولایات خدمات تداوی و کنترول برساند.
از سوی هم آقای حقانی از نهادهای بین المللی خواست تا کمک های خود را در هماهنگی به وزارت صحت برساند مصارف را کاهش دهند.
وزارت صحت عامه همچنان در روز جهانی هیپاتیت (زردی) میگوید که ارقام دقیق مبتلایان این بیماری در افغانستان وجود ندارد و اما سال گذشته حدود ۱۵ هزار واقعه مثبت این بیماری در کشور به ثبت رسیده است.
هپاتیت یا التهاب کبد به پنج نوع A، B، C، D و E تقسیم میشود. نوع ‘بی’ و ‘سی’ آن به نام زردی سیاه نیز شناخته میشود. این دو نوع هپاتیت سبب سرطان کبد و سیروز کبدی نیز میشوند.
بر بنیاد یافته ها گفته میشود که هپاتیت نوع A و E به طور معمول با مصرف غذا و آب آلوده منتقل میشوند و عامل انتقال هپاتیت B، C ،E تماس با خون یا ترشحات آلوده است.
برای جلوگیری از ابتلا به بیماری هپاتیت میتوان از واکسین و رعایت بعضی تدابیر پیشگیرانه استفاده کرد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32720